Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2021

Einddatum

31-12-2022

Inhoudelijke rapportering

In de M van juli/augustus vertelden we hoe onze eigen stadsdiensten milieuvriendelijke maatregelen namen bij de Jenaplanschool Lieven Gevaert door halfverharding te voorzien voor infiltratie van regenwater, zones te ontharden en vergroenen om een opvangbuffer voor regenwater te creëren. In diezelfde M vertellen enkele inwoners naar aanleiding van Atmosfeermakers welke initiatieven ze namen in hun eigen woonst, van isolatie van het huis, over zonnepanelen, een geothermische warmtepomp tot een groendak, waterhergebruik enz. We informeerden in die editie ook over de investering in zonnepanelen, zowel door ons lokaal bestuur als over de mogelijkheden voor particulieren. Ook groendaken en regenwatertonnen kwamen aan bod.

In de M van september/oktober gaven we informatie over het toekomstig verplichte asbestattest, wat het resultaat is van een asbestinventaris van een gebouw. Verder ook info over een voordelige asbestanalyse via de milieuraad en over de verwijdering van asbest in en om je huis. In die M lees je ook dat je vanaf 1 oktober 2022 alle renovatie- en energiebesparende premies kan aanvragen via één loket: Mijn VerbouwPremie.

In de M van november/december is er veel aandacht voor energiebesparende maatregelen, klein en groot. De opendeurdag van Ecobouwers komt aan bod en de energetische reovatietips van EnergyWatchers. 

Deze actie is geborgd in de dagelijkse werking van de dienst communicatie.