Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

In maart werd er met Bibliotheca gekeken naar de inplanting van en vereisten voor de zelfservicekiosken, veiligheidspoorten en inleverbus in de nieuwe bibliotheek. 

In september kreeg het team van de bib een toelichting over de toenmalige stand van zaken. Daarbij werd er met de medewerkers van gedachten gewisseld over collectie, inrichting, looplijnen, e.d. Aan de hand van cases werden de nieuwe bib en het gehele gebouw een eerste keer geëxploreerd op vlak van werkprocessen, contactpunten, dienstverlening en activiteiten. Vanuit hun ervaringen in de huidige bibliotheek en kennis konden medewerkers ook meegeven welke aspecten zij misten of noodzakelijk achten voor de werking. Het team van de bib ging daarna verder aan de slag met bepaalde vragen of ideeën als voorbereiding op het werken in de nieuwe bib. 

Het gereserveerde budget van bijna 34.000 euro op deze actie hangt samen met de bestelling van het zelfuitleensysteem in functie van de nieuwe bibliotheek in het Stadhuis. Deze bestelling werd niet gedaan in 2023 en het budget werd overgedragen naar 2024.