Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

31-12-2022

Inhoudelijke rapportering

Zowel de mobiele speelpleinwerking alsook het aanbod in het JOC was heel actief tijdens de zomermaanden. 

Samen Op Stap is tijdens de zomervakantie wekelijks actief geweest op drie speelpleintjes. De kinderen van het woonwagenterrein werden toegeleid naar het speelplein van de Koeisteerthofdreef door de werkzaamheden op het WWT. De coronamaatregelen die we in de zomer van 2021 moesten toepassen waren hier niet meer van toepassing waardoor we  een enorme toename aan deelnemende kinderen hebben gemerkt.  Nooit eerder hebben we zoveel kinderen - ongeveer 250 - kunnen bereiken tijdens de zomermaanden. Na de zomermaanden zijn we tot en met de herfstvakantie verder gegaan met ons wekelijkse aanbod op de speelpleintjes. Na de herfstvakantie is de jaarlijkse winterstop van Samen Op Stap gestart. 

Wat het jongerenontmoetingscentrum (wijk 6) betreft hadden we naast de OverKop werking ook ons aanbod onder de noemer 'M-Lab'.  Beiden zijn gericht naar jongeren die 12 jaar of ouder zijn.  Met deze groep zijn er verschillende activiteiten en uitstappen doorgegaan op Mortsels grondgebied, maar ook daarbuiten. We deden onder andere uitstappen naar de Belgische kust, of een uitstap naar Bobbejaanland. 

In wijk Gevaert hebben we naast de familieactiviteiten in buurthuis De Populier ook via ons Rap Op Stap kantoor uitstappen gepland. Zo hebben we senioren en deelnemers van Samen op Stap laten genieten van een uitstap naar de Zoo van Antwerpen.