Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

In november 2022 werd beslist om vanaf 2023 zelf geen themaweken en kampen meer te organiseren tijdens de schoolvakanties. Vanaf de zomer van 2023 stappen we over naar een regierol voor de organisatie van zomerkampen, met uitzondering van de speelpleinwerking.

Die vakantieregie werd verder uitgewerkt tijdens het eerste semester van 2023. Er werden afsprakennota's opgemaakt met partnerorganisaties die in Mortsel tijdens de zomer van 2023 kampen organiseerden en daarmee het vroegere eigen aanbod ruimschoots vervingen. Om het vakantieaanbod voor kleuters extra te stimuleren en betaalbaar te houden werd er vanuit de BOA-middelen een reglement opgemaakt, waarbij organisatoren van kleuteractiviteiten financiële ondersteuning kunnen krijgen. 

In het najaar van 2023 werd een grondige evaluatie gehouden (intern, met de kamporganisatoren, met de ouders) van die nieuwe regiewerking voor de vakantiekampen. Er werd bijgestuurd en intussen werden ook voor alle kleinere schoolvakanties en de zomer van 2024 afspraken gemaakt. 

De grote stedelijke evenementen zijn aan vernieuwing toe. Mortsel Wintert werd als eerste grote evenement in december 2023 herwerkt. Dit bleek een succes. 

Vanuit de customer journey werd eind 2023 en ook nog begin 2024 gewerkt aan een vereenvoudiging van de aanvraagprocedures in het evenementenloket.