Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

Sinds 1 januari 2023 is de GBO coördinator gestart in een halftijdse tewerkstelling. 

De eerste focus bij het opnemen van deze functie was het professionaliseren en voldoende duurzaam maken van het inleefhuis, dat traditioneel doorgaat tussen de krokus- en de paasvakantie (februari - april) en het begeleiden van deze werkgroep (lokale besturen, CAW en vrijwilligers). Een concrete opdracht was het uittekenen van een draaiboek van zowel de voorbereiding als de organisatie op het moment zelf, en het in kaart krijgen van het budget. We willen dit immers borgen en ook op andere locaties mogelijks organiseren. 

Realisaties:

  • er werd werk gemaakt van een draaiboek rond de voorbereiding van het inleefhuis en bijkomend ook het praktische organiseren ervan;
  • er werd werk gemaakt van een inzichtelijk budgetoverzicht. 

De tweede focus van het begin van het jaar was het thema 'wonen', dat na de oefening met het CAW naar boven kwam en  waarbij werd gekeken wat de noden van kerngroep/stuurgroep op dit gebied zijn en welke thema's hiervan op een GBO passen en welke niet. Dit werd verduidelijkt door stuurgroepen en een overleg met de diensthoofden van de sociale diensten. Ook de hertekening en de fusie van woonmaatschappijen werd hierbij meegenomen. 

Een derde focus voor de eerste helft van het jaar was de organisatie van de GBO welzijnsbeurs, die plaats vond op 28 juni 2023. We ontvingen 115 bezoekers. De programmatie werd bijzonder gesmaakt. Het doel was in eerste instantie de basismedewerkers - maatschappelijk werkers van de drie kernpartners en bij uitbreiding bijkomende partners - elkaar te laten ontmoeten en rond overlappende thema's in gesprek te laten gaan. In tweede instantie werden ook beleidsmakers uitgenodigd verder na te denken over doelen, valkuilen en opportuniteiten. De mogelijkheid werd geboden om te kiezen welk programma werd gevolgd. 

De beurs was een groot succes, waardoor banden zeker werden aangehaald. Het organiseren van netwerkmomenten  verliep echter moeizamer.
Het contract van de GBO coördinator eindigde op 31 december 2023. De kerngroep bekeek alle mogelijke opties en besloot voorlopig geen nieuwe GBO-coördinator aan te stellen, maar de projectcoördinatoren als coördinator op te zetten met een beperkte focus: enerzijds verder optimaliseren van het inleefhuis, waarvoor reeds een samenwerking werd opgemaakt met BIZZ; en anderzijds het aanpakken van de woonproblematiek specifiek voor dak- en thuislozen in een service design traject begeleid door Knightmoves (onder raamcontract met VVSG).