Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2022

Einddatum

31-12-2023

Inhoudelijke rapportering

De werking van Interlinde werd enkele jaren geleden ondergebracht bij de cursuswerking van de cel vrije tijd. In het cursusaanbod worden lessenreeksen aangeboden waarin deelnemers op een laagdrempelige manier leren werken met smartphone of tablet (zowel iOS als Android).

In het voorjaar 2023 zijn twee cursussen doorgegaan van in totaal elf bijeenkomsten die inzetten op het bevorderen van digitale skills. In deze beginnerscursussen leren deelnemers de basishandelingen die nodig zijn om vlot met een toestel te leren omgaan (iPad, iPhone, Androidtoestellen).

In het najaar 2023 gingen er in totaal 15 sessies van diverse cursussen door (zelfde thema's als voorjaar en één rond cashloos en kaartloos betalen). 

Ook in de bibliotheek kon je wekelijks terecht met je digitale vragen bij een digihelper, op maandagavond (18.00 tot 20.00 uur) en woensdagvoormiddag (10.00 tot 12.00 uur). In buurthuis de Populier kon je naar het open leersalon iedere dinsdag (van 09.30 tot 12.00 uur). Verder werd de webpagina rond het digitaal aanbod up-to-date gehouden. https://www.mortsel.be/mortseldigitaal

In het voorjaar 2023 startte ook het project Digibanken op. Daarover wordt gerapporteerd in actie 5.2.4.4 ‘We implementeren een intergemeentelijke digibank ZORA Werkt’. De uitbreiding laagdrempelige ondersteuning rond digitale toepassingen en hardware zal binnen het intergemeentelijke project 'Digibanken' gerealiseerd worden. Deze actie is afgerond.