Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

Binnen de cluster Zorg blijft de dienst buurtzorg verder in ontwikkeling en stuurt aan op flexibeler werken met onregelmatige prestaties voor verzorgenden. Hierin kan de dienst de eigen cliënt nog nauwer opvolgen en diensten op maat van de cliënt aanbieden. Tevens kan dit voor medewerkers voordelen opleveren naar o.a. planning, inspraak en verbreden van taken. Binnen de dienst werd daarom gestart met een traject rond de onregelmatige prestaties om deze werking gefundeerd verder uit te bouwen en maximaal in te zetten op borging. De dienst kan hiervoor rekenen op de steun van de collega's van projectwerking. 
Gedurende de afgelopen periode zette de coördinator, samen met de teamcoaches, nog meer in op de samenwerking tussen de poetsdienst en de dienst gezinszorg. Deze verbeterde teamwerking zorgt ervoor dat de teams sterk staan voor verschillende uitdagingen binnen de werking van de dienst. 

Binnen de GAW werkt de woonzorgassistent verbindend met bewoners.  Deze ondersteuning kadert binnen een kwaliteitsvolle dienstopvolging waarin directeur en maatschappelijk werker samen met de woonzorgassistent tijdens gestructureerde overlegmomenten dossiers, bewoners en de dienstwerking opvolgen en bijsturen. 
Daarnaast is er een samenwerking met het WZC wat betreft activiteiten en ontstaat er zo een gedeelde invulling van taken waarin bruggen worden gebouwd tussen diensten en bewoners. 

Binnen de cluster Zorg werken verschillende disciplines cluster breed. Dit is voelbaar tijdens opleidingen, cliëntbesprekingen of bijstand tijdens de algemene dagelijkse werking. Verschillende medewerkers bewegen binnen de cluster en zorgen voor een versterking van de gehele werking of kunnen doorgroeien naar een andere discipline binnen de cluster.