Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

31-12-2023

Inhoudelijke rapportering

De cluster zorg zet in op het behouden en verhogen van de autonomie van zijn medewerkers. Binnen de dagelijkse werking en projecten worden medewerkers uitgedaagd in hun job op vlak van creativiteit en innovatie, zowel op individueel als collectief vlak.
Binnen buurtzorg en ouderenzorg loopt daarenboven een traject rond welzijn. Dit traject onderzoekt en faciliteert het welzijn van medewerkers door in klankbordgroepen samen te zitten rond verschillende onderwerpen. De input vanuit de klankbordgroepen ondersteunt de cluster in de zorg naar zijn medewerkers en hoe in te zetten op werkbaar werk.

De kindzorg doorliep een veranderingstraject en blijft hierop werken. Door deze sturing zorgt de dienst voor een optimale werking afgestemd op de noden en behoeften van de dienst en zijn gebruikers. 
De administratie binnen de kindzorg (dienst onthaalouders) wordt gedragen door de maatschappelijk werkers, die vanaf de intake instaan voor het warme contact en toeleiding naar de dienst onthaalouders.  

De woonzorg kende een wijziging in de werking van het woonzorgcentrum waarbij de bewonersbezetting werd afgestemd op de personeelsbezetting en de efficiëntere inzet van het personeel.  De leefeenheid op het gelijkvloers werd uiteindelijk gesloten. Het aantal woongelegenheden werd teruggeschroefd van 121 bedden naar 92 bedden om een kwaliteitsvolle zorg te garanderen.  Zowel bewoners als medewerkers werden  begeleid in deze verandering.  

Er werden twee projecten opgestart, gesubsidieerd via de provincie : schitteren in de zorg en werkplekleren, beiden in het kader van het  aantrekken van nieuwe instroom medewerkers in de zorg.

Deze actie is afgerond en geborgd in de dagelijkse werking..