Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2023

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De regisseur sociale economie werkt samen met de lokale ambtenaren/deskundigen lokale economie van de participerende lokale besturen. Hierdoor maken ze van het opzetten van samenwerkingen tussen reguliere en sociale economie een actueel thema met als doel de reguliere economie te voorzien van arbeidskrachten uit de sociale economie alsook de sociale economie opdrachten voor de reguliere economie te laten uitvoeren.  We promoten en ondersteunen hierdoor de sociaal economie organisaties en verhogen de doorstroom mogelijkheden van doelgroepwerknemers naar reguliere bedrijven.  
De regisseur zal hiervoor in samenwerking met de intergemeentelijke dienst voor arbeidsbegeleiding in 2024 een informatiecampagne opzetten.  Dit maakt deel uit van de bredere werkgeversbenadering waardoor kwetsbare doelgroepen (jongeren, 55 plussers, leefloongerechtigden,…) verhoogde kansen op duurzaam werk krijgen.

In 2023 werd alvast het jobevent georganiseerd in samenwerking tussen ZORA Werkt en VDAB voor Oekraïners en anderstaligen op 17/1/2023 te Mortsel  en het jobatelier 'Jongeren en Werk'  voor jongeren op  03/05/2023 en op 29/11 /2023 in het Overkophuis Mortsel.  Op 24/10/2023 en 25/10/2023 organiseerden we een jobevent 'industrie' te Kontich  met workshops  gekoppeld aan inzet van de VDAB industrietrailer en een jobdate met lokale werkgevers.  
De Vlaamse overheid lanceerde een subsidie oproep Lokaal Activerings Pact. Met hun aanvraag beogen de hierin  samenwerkende OCMW’s van ZORA Werkt (exclusief Kontich) een verhoogde deelname aan de arbeidsmarkt en toeleiding naar duurzaam werk van de begunstigden van het recht op maatschappelijke integratie/leefloon en de tijdelijk ontheemden/begunstigden van financiële steun (equivalent leefloon).  De hierboven beschreven werkgeversbenadering werd opgenomen in het Actieplan Lokaal Activeringspact en met de aangevraagde financiële middelen werd een jobhunter ZORA Werkt aangeworven.