Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2023

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De ILV ZORA Werkt staat in voor de organisatie van het Wijk-werken, organiseert een intergemeentelijke dienst voor activering en arbeidsbegeleiding van de leefloongerechtigde clienten van de OCMW’s van de ZORA regio en neemt de regierol voor sociale economie en werk op. We vergroten de slag- en draagkracht door de intergemeentelijke samenwerkingen rond activering en arbeidsbegeleiding met wijk-werken en de regierol lokale sociale economie te integreren in de ILV ZORA Werkt. 

De regisseur biedt ondersteuning aan  de inzet van instrumenten van de intergemeentelijke dienst voor arbeidsbegeleiding  (Wijk-werken, Tijdelijke Werkervaring/art 60, AMA Welzijn, indicering maatwerk,…) ten aanzien van kwetsbare werkzoekenden. Dit door deze instrumenten en de procedures ervan te promoten in zijn contacten met reguliere en sociale ondernemingen alsook mogelijkheden en opportuniteiten van deze ondernemingen door te geven aan zijn collega’s van de intergemeentelijke dienst voor arbeidsbegeleiding. De regisseur versterkt op deze manier de processen en communicatie.  
Tevens ondersteunt de regisseur de actoren in de lokale sociale economie door nieuwe initiatieven te stimuleren, samenwerkingen tussen reguliere en sociale economie en sociale economie onderling aan te moedigen. 
We optimaliseren het verkrijgen  van financiële middelen voor de ILV ZORA Werkt als actor in de sociale economie. De regisseur neemt initiatief om nieuwe mogelijkheden tot subsidie of ontwikkeling in de sociale economie te detecteren en zal instaan voor de uitwerking  of de ondersteuning bij de uitwerking ervan door de lokale besturen uit de ZORA regio. Om op de hoogte te blijven van mogelijkheden en regelgeving participeert de regisseur aan het overleg ‘Regisseurs sociale economie en werk’ georganiseerd door VVSG, plant de regisseur regelmatig overleg met zijn regionale collega’s in de provincie Antwerpen en volgt de door het Agentschap WSE verstrekte informatie en vergaderingen hierrond op.  

Voor een overzicht van de subsidieprojecten: zie 5.2.4.9