Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

Het werken rond talenten is een non-stop gegeven in de organisatie. Hier rond werken gebeurt dan ook op verschillende vlakken en niveaus. Omdat talent ook vaak samengaat met ‘goesting’ – wat iemand graag doet – is het ook belangrijk die energie ruimte te geven. Met de leidinggevenden wordt tijdens een leadership journey daarom regelmatig ingezoomd op het creëren van een werkcontext waarin wel-zijn kan bestaan, en waarin openheid is om te praten over talenten.

In juni 2023 werd er rond dat thema ‘happy @work” een dag georganiseerd voor leidinggevenden waarin werd stilgestaan bij de factoren die maken dat iemand zich goed kan voelen in de werkomgeving, en dusdanig zijn of haar talenten kan inzetten. 

Verder liepen ook een aantal trajecten rond DNA, team- en jobcraftings, en talent mappings binnen diensten of met individuele medewerkers, zowel op vraag als daar waar dit nodig lijkt om vooruit te kunnen. 

Binnen IAO werd in de buurtzorg ingezet op het opnemen van rollen teamcoach, planner en bewonersrelaties, om ook daar op basis van 'goesting' mogelijkheden te bieden om te differentiëren en te faciliteren aan wie 'goesting' heeft om te groeien. 

Eind 2023 werd gestart met een traject om de reis van de medewerker op te maken - voor wat de onboarding betreft (vanaf selectie tot 6 maanden na eerste dag). Tijdens deze reis kwamen een heel aantal zaken naar boven die belangrijk zijn, en waar ook talenten voor aangeboord kunnen worden. Wat aan bod kwam zijn het buddy of peter/meter gegeven en het mentorschap voor medewerkers die al veel ervaring en expertise hebben. Op die manier kunnen we het leren combineren met het delen van kennis en zo borgen van deze kennis in teams ipv het risico te lopen dat dit bij enkelen zit en blijft.