Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2023

Einddatum

31-12-2023

Inhoudelijke rapportering

In het eerste semester 2023 rolden we de BEO-webmodule verder uit. Deze toepassing zorgt ervoor dat budgethouders voortaan niet alleen een beter inzicht hebben in de exploitatiebudgetten waar ze bevoegd voor zijn maar ook in de exploitatiebudgetten en andere ontvangsten en uitgaven van hun dienst.

Op 26 juni 2023 rolden we ook Mozaïek uit. Dat is een intranet waar medewerkers en budgethouders vlot alle informatie terugvinden die ze nodig hebben om hun budgethouderschap correct uit te voeren:. Zo vinden ze er een toelichting en visueel overzicht van de aankoopprocedure, de stappen in een bestelproces, de handleiding met betrekking tot de provisierekeningen, enz. 

In het najaar van 2023 waren er talrijke individuele besprekingen met de budgethouders, enerzijds in het kader van de aanpassing van het meerjarenplan 2023-1 en anderzijds in het kader van de analyse van de provisierekeningen.

Aan elke nieuwe budgethouder lichten we de taken en plichten van het budgethouderschap toe. De nota's aankoopprocedure en provisierekeningen alsook de BEO handleiding zijn belangrijk ondersteunend materiaal. Aanvullend bereiden we een nota verkoopprocedure en financieel management voor.

Omwille van de complexiteit van de onderwijssector voorzien we in 2024 een opleiding  voor de budgethouders en medewerkers van de verschillende gemeentelijke scholen. Deze actie is afgerond en geborgd in de dagelijkse werking van de dienst financiën.