Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De verbouwingswerken komen op kruissnelheid. De laatste hindernissen door de gebrekkige bestaande constructie worden in kaart gezet. Er is een strakke opvolging van de werken door het ontwerpteam en leidend ambtenaar. De samenwerking met de ervaren aannemer verloopt vlot.

Op 15 mei was er open wervendag, waar ook elke bezoeker getuige kon zijn van de voortgang van de werken. Jammer genoeg zijn bij verdere afbraakwerken nog meer gebreken van het gebouw aan het licht gekomen. De betonnen kolommen die in het gevelmetselwerk zijn ingegoten, vertonen vooral ter hoogte van de bogen aan de voorgevel op veel plaatsen grote grindnesten. Om aan de huidige stabiliteitsnormen te kunnen voldoen, is een versteviging van de gevelstructuur nodig. Dit betekent een herberekening door de ingenieur stabiliteit, een architecturaal verantwoorde inplanting van deze bijkomende structuur door de ontwerpers en het opstellen van een offerte door de aangestelde aannemer voor deze meerwerken.  Uiteraard leidt dit tot een vertraging van de uitvoeringstermijn.

Daarnaast zijn er ook problemen met de productie en/of levering van bepaalde materialen. Een definitieve aanpassing van termijn en budget wordt na het bouwverlof in augustus of september verwacht.