Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De winterstop van ons mobiel speelpleinwerking Samen Op Stap (SOS) is in de krokusvakantie tot een einde gekomen. In die periode hebben wij SOS terug gelanceerd door elke dag de verplaatsing te maken met de bakfiets naar een andere wijk. Ook in de paasvakantie reden we elke dag naar een speelplein in een andere wijk om de kinderen van speelplezier te voorzien. 

Tijdens het schooljaar gingen we zoals gewoonlijk telkens op woensdagnamiddag naar een speelplein.  Daarnaast zetten we ons ook in om uitstappen te doen met de jongeren die wekelijks naar SOS komen. Zo hebben we in de paasvakantie een uitstap gedaan naar de Waterperels (Lier) met alle kinderen van de verschillende wijken. We zijn ook met zoveel mogelijk kinderen van de wijken in groep naar de Buitenspeeldag in Mortsel geweest.

Op het woonwagenterrein (wijk 4) zijn er momenteel werkzaamheden aan de gang. Tijdens de eerste verhuisbeweging van de inwoners is er regelmatig een opbouwwerker van welzijnsregie langsgeweest om het welzijn van de inwoners in het oog te houden. Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat we met ons mobiel speelpleinwerking best niet meer op het terrein komen (gevaarlijk, veel stof,...) maar dat we beter de kinderen komen ophalen en activiteiten doen op een nabijgeleden speelplein. 

In de wijk Oude God (wijk 6) is de werking in het JOC heel actief geweest. We hebben meerdere workshops gehad, we zijn op regelmatige basis met de jongeren (groep +12j en een groep +16j) gaan zaalvoetballen in de Sportschuur van de Parkschool. Het was zo succesvol dat we met OverKop Mortsel deel hebben genomen aan een zaalvoetbaltoernooi in Gent dat door OverKop Gent werd georganiseerd. Daarnaast hebben voor het eerst een fuif kunnen organiseren in het JOC. Op 29 april ging Lokale Helden in het JOC door. Meer dan tien jonge lokale artiesten hebben daar op het podium gestaan. 

In de wijk Gevaert is het aanbod aangevuld met ons Rap Op Stap kantoor. Zie verder onder actie 3.1.2.5.