Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De werking in het JOC is in het voorjaar heel actief geweest. Naast de Hangout op woensdagnamiddag en de Lounge elke vrijdagavond is de middaginstuif nog steeds de drukste activiteit in het JOC.

Dankzij de input van de jongeren hebben we meerdere activiteiten kunnen organiseren in het voorjaar. Een infosessie rond studiemogelijkheden is hier een voorbeeld van. Een aantal studerende of pas afgestudeerde jongeren uit Mortsel zijn hun ervaring komen delen met de nieuwsgierige jongeren. We hebben ook op regelmatige basis zaalvoetbal wedstrijden georganiseerd.  Het was zo succesvol dat we met OverKop Mortsel deel hebben genomen aan een zaalvoetbaltoernooi in Gent dat door OverKop Gent werd georganiseerd.

Daarnaast is het JOC gedurende vier weken omgebouwd tot een Inleefhuis. Verschillende scholen, OCMW's en sociale organisaties zijn met jongeren naar het Inleefhuis gekomen om een idee te krijgen van de kosten en verplichtingen als men alleen gaat wonen. 

Om af te sluiten hebben we voor het eerst in meer dan twee jaar een fuif kunnen organiseren in het JOC. In april hebben we Lokale Helden georganiseerd. Meer dan tien jonge lokale artiesten hebben het podium mogen delen. Voor de meerderheid was dit een eerste podium ervaring. 
Wat de toekomstige activiteiten in het JOC betreft doen we altijd beroep op de jongeren. Dit doen we door de jongeren in huis aan te spreken samen met onze partners van het JAC, maar ook door outreachend de jongeren te benaderen en te bevragen wat zij graag in het JOC zouden willen doen. Het aanbod van het najaar ligt dus grotendeels in de jongeren hun handen.