Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De cel vrije tijd organiseert maandelijks op woensdagmiddag een creatieve workshop in De Populier, begeleid door de kunsteducatieve organisatie Vuile Vingers. Kinderen kunnen er, samen met hun ouders of grootouders, knutselen en tegelijkertijd kennismaken met de werking van het Huis voor de buurt. Ook de andere cursussen van de cel vrije tijd worden gespreid over diverse wijken en locaties in de stad. In het JOC organiseren we korte workshops voor jongeren.

Daarnaast werd tijdens het voorjaar 2022 ingezet op enkele buurtinitiatieven. Tijdens de Burendag werden de buren uitgenodigd voor een rondleiding achter de schermen van de Mark Liebrecht Schouwburg.  Voor het project rond Henriette Mayer Van den Bergh organiseerden we onder andere rondleidingen en een buurtfeest in en om de Mayerlei.

Het concept van de Buitenspeeldag evolueert langzaam naar een project waarbij we kinderen (en hun ouders) stimuleren om het ganse jaar door buiten te spelen. De Buitenspeeldag op 20 april is een groot evenement dat het idee van buitenspelen centraal stelt, en krijgt nu ook wijkgericht en doorheen het hele jaar een vervolg. Op vijftien pleintjes en speelplekken verspreid over Mortsel vinden kinderen avatars. Scannen ze de QR-code bij die avatar, dan krijgen ze per seizoen andere buitenspeelideeën die ze ter plekke kunnen uitvoeren.