Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

Het Inleefhuis vond voor het eerst sinds twee jaar fysiek plaats, tussen de krokus en paasvakantie, in het JOC/Overkop Mortsel. 

Het was een succes en de bevraging van de leerkrachten was erg positief. Er werd door de werkgroep een evaluatie gemaakt en deze evaluatie werd ter bespreking geagendeerd op de stuurgroep van vrijdag 24 juni. 

De geplande kick off voor basismedewerkers van het GBO (kernpartners CAW - OCMW - Mutualiteiten) vond (na uitgestelde datum) plaats op 28 april. We gingen aan de slag met 'bruggenbouwers', een methodiek aangeboden door de K.U.L. die gebruik maakt van een complexe case om gemeenschappelijke raakvlakken bloot te leggen, elkaars dienstverlening te verhelderen en te zoeken naar mogelijke acties die een win win voor alle partijen creëren. Aan het einde werd via een mentimeter de nood bevraagd van basismedewerkers om klanten nog beter te kunnen helpen. 

Deze oefening (de resultaten van bevraging) werd meegenomen naar de stuurgroep GBO op 13 mei. Daar werd beslist dat een kleine kerngroep, bestaande uit vertegenwoordigers van lokaal bestuur Mortsel en Edegem, het CAW en de mutualiteiten met deze input en op basis van het oorspronkelijke beleidsplan GBO een evaluatie en herziening van dit beleidsplan moest uitwerken. 

Het resultaat ervan werd voorgelegd op de stuurgroep van 24 juni.

Verder overleg over positionering en samenwerking OCMW - CAW is gepland op 30 juni (op basis van de intergemeentelijke oefeningen in 2021- begin 2022).  

Het jaarverslag en financiële toelichting werden goedgekeurd op de stuurgroep van 24 juni en werd gepubliceerd op https://www.eerstelijnszone.be/ge%C3%AFntegreerd-breed-onthaal-in-elzzora