Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

De werking van de teamcoaches krijgt meer en meer vorm. Naast de externe trajectbegeleiding wordt er ook intern verder gewerkt aan deze reorganisatie. In het woonzorgcentrum gebeurt dit  door middel van gestructureerde wekelijkse overlegmomenten waarin de teamvergaderingen, de dagelijkse opvolgingen, verantwoordelijkheden en mandaten besproken kunnen worden.
In de thuiszorg werken de teamcoaches rond de teamvergaderingen en krijgen ze ook bijsturing in het inhoudelijk opnemen van hun rol. Naast de teamcoaches worden ook de planners meegenomen in een inhoudelijk proces, met name de opstart van een nieuwe planningstool (mei). Dit geeft de teams meer transparantie en inzicht over het eigen werkproces. 

Het groeiproces van de experten in het woonzorgcentrum is nog verder lopende. Startend vanuit hun specialisme kijken we naar de verdere inbedding in onze organisatie. Experten binnen de kindzorg en thuiszorg zijn nog niet verder gedefinieerd of operationeel (uitgezonderd de teamcoach en planner). Binnen de kindzorg kon vanuit subsidies, verkregen vanuit het BOA-decreet, een pedagogische coach aangeworven. Zij bouwt mee aan de verdere pedagogische expertise binnen de kinderopvang. 

Binnen het cluster brede team van de maatschappelijke werkers werd een onderverdeling gemaakt met verantwoordelijke binnen de cluster (aparte focus op ouderenzorg, thuiszorg of kindzorg). Dit is verder lopende, maar in de praktijk zijn deze verantwoordelijkheden en expertises hierin nog niet voelbaar.