Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

In de M van maart/april gaven we een inkijk in het veegactieplan, mét foto van de Mortselse veegwagen erbij voor de herkenbaarheid en ook een coverfoto van een betrokken medewerker. Straatvegen onder de aandacht brengen is nodig want om alle 165 Mortselse straten, goed voor zo’n 64 km wegen, geveegd te krijgen, zonder de parkeerdruk in de straten té groot te maken, hebben we ook de hulp van de inwoners nodig om het parkeerverbod zo goed mogelijk te respecteren. De ‘probleemstraten’ waar bij de vorige veegbeurt nog te veel wagens geparkeerd stonden om grondig te kunnen vegen, krijgen voorafgaandelijk aan de veegbeurt allemaal een gepersonaliseerde bewonersbrief die hen oproept om het deze keer beter te doen. We maakten ook spandoeken om aan nadarhekkens te bevestigen. Die worden in straten geplaatst waar geveegd gaat worden. Het helpt mensen eraan te denken hun auto te verplaatsen. Mensen die de auto niet hebben verplaatst, krijgen achteraf een sensibiliserend kaartje aan hun auto.
Bedoeling is om straten waar het echt heel goed loopt eens in de kijker te zetten op social media. 

In de M van mei/juni besteedden we ook aandacht aan het probleem van hondeneigenaars die de hondenpoep van hun huisdier niet opruimen. Dit zorgt voor overlast op het openbaar domein en eigenaars riskeren een boete. Op de hondenpoepbuizen zorgden we voor stickers om eigenaars aan te manen deze te gebruiken door ook de boete voor sluikstorten erop te vermelden. Ook het bankenproject kreeg in diezelfde M ruim aandacht, met een interview met drie adoptanten die elks het engagement aangaan om de bank als ontmoetingsplek te beschouwen, er tegelijk zorg voor te dragen en de omgeving netjes te houden.

In het straatbeeld brachten we stickers aan op de ondergrondse diftarcontainers waar de problematiek van sluikstort het meeste speelt. Deze stickers moeten gebruikers erop wijzen dat sluikstorten niet toegelaten is en beboet kan worden. Aan de container van de Ridder Van Ranstlei werd bovendien een permanente camera gehangen. We maakten ook affiches i.v.m. rattenbestrijding op de berm.