Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

31-12-2020

Inhoudelijke rapportering

De gemeenteraad van 17 december 2019 keurde het retributiereglement op het leveren van diensten en prestaties aan derden goed. De tarieven voor de uitvoering van werken door medewerkers van de dienst stadswerken en algemeen geldende tarieven voor het opzoeken, samenstellen en afleveren van allerhande administratieve stukken zijn hierin opgenomen maar tevens ook de tarieven voor de uitvoering van prestaties door medewerkers van het lokaal bestuur Mortsel. Zo zijn de uurlonen van een medewerker stadswerken (logistiek), een medewerker ondersteunende diensten (HR, ICT, FD), een leidinggevende medewerker en een uurloon van een projectmedewerker nu bepaald.

Op basis van deze uurlonen kunnen we de inzet van eigen medewerkers, bijvoorbeeld het opnemen van een trekkersrol bij een intergemeentelijke projectaanvraag, doorrekenen. Het al of niet laten vergoeden van onze overheadkost zullen we bij de verschillende samenwerkingsvormen steeds op voorhand bepalen.

De verrekening van de verschillende overheadkosten bij de lopende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden zoals ZORA werkt! en de samenwerking met Borsbeek binnen de thuiszorgdiensten, gebeurt volgens de eerder opgemaakte overeenkomsten.

Deze actie is afgerond.