Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

31-12-2020

Inhoudelijke rapportering

Sinds 1 september 2020, en dit voor een periode van zes schooljaren is het Mortsels stedelijk onderwijs ondergebracht in twee scholengemeenschappen.

Voor de basisscholen Parkschool kleuter, Parkschool lager en Jenaplanschool Lieven Gevaert gaat het om een verderzetting van de scholengemeenschap Merk°. Hiertoe behoort de gemeentelijke A-HA school in Kontich, de gemeentelijke Andreas Vesaliusschool in Edegem en buitengewoon vrij niet-confessioneel onderwijs Ritmica. Deze scholen werken samen sinds 2008 en gaan nu voor de derde keer een nieuw zesjarig contract aan. De scholen krijgen extra middelen die gezamenlijk kunnen worden ingezet op het vlak van zorg, administratie en ICT.

Voor het secundair onderwijs GTI gaat de scholengemeenschap Progemfor verder als scholengemeenschap Progem. Tijdens de vorige zesjarige cyclus werkten de scholen van de Antwerpse provincie samen met GO!-scholen uit Kapellen en Essen, en met de gemeentelijke scholen van Nijlen, Duffel en dus Mortsel. De GO! scholen vonden in tussentijd onderdak in hun scholengroepen van hun eigen onderwijsnet, waar het bestuurlijke aspect samenvalt met de scholengemeenschap. De Antwerpse provinciale scholen en de drie gemeentelijke scholen gaan voor de komende jaren terug nauw samenwerken. Deze scholen krijgen eveneens extra middelen onder de vorm van een extra puntenenveloppe.