Status

Afgerond

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

Voor het basisonderwijs werd er voor het vierde jaar op rij gezamenlijk aangemeld en ingeschreven.  De voorrangsgroepen kregen eerst de kans om aan te melden, en nadien volgden alle kinderen die instappen in het kleuteronderwijs, of naar een school in Mortsel wensen te gaan. Het hele proces is goed verlopen en zal de volgende jaren wellicht worden voortgezet. 

Voor het secundair onderwijs werd, in het kader van grotere transparantie voor de ouders, samengewerkt met MeldJeAan van het LOP Antwerpen. De scholen van Mortsel, maar ook van Boechout, Borsbeek, Wijnegem, Edegem, en een aantal scholen uit de noordelijke rand van Antwerpen sloten aan. 

Dit betekent dat de regie van het aanmelden secundair onderwijs in Antwerpen kwam te liggen. Doordat verschillende scholen in één platform samenwerken zou het resultaat moeten zijn dat de wachtlijsten na het toewijzen minder lang zijn.  

Vanuit Mortsel wordt vanuit een regierol ondersteuning aangeboden aan de scholen en aan de ouders. Mortsel neemt bovendien ook een vertegenwoordigende rol op in de werkgroep van het LOP Antwerpen.