Status

In uitvoering

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Inhoudelijke rapportering

We splitsten in 2021 de rollen van coördinator ZORA WERKT, regisseur lokale sociale economie en expert arbeidsbegeleiding van de intergemeentelijke dienst voor arbeidsbegeleiding op. Hierdoor

  • verhoogden we de kwaliteit van de geboden dienstverlening ten aanzien van kwetsbare lokale werkzoekenden;
  • ondersteunen we het team van arbeidsbegeleiders;
  • optimaliseren we het verkrijgen en toewijzen van financiële middelen voor de ILV ZORA WERKT.  

In 2020 en 2021 bouwden we de samenwerking tussen ZORA WERKT en VDAB (Team Intensieve Dienstverlening) verder uit met een structureel (werkers) overleg en een regelmatig afstemmings- en coördinatieoverleg tussen beide organisaties. Hierdoor worden bijvoorbeeld taken rond de toeleiding van doelgroepwerknemers naar vacatures binnen sociale economie beter op elkaar afgestemd waardoor kandidaat doelgroepwerknemers en openstaande vacatures sneller gematcht worden. 

In 2021 starten we met het werken aan een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie tussen de lokale besturen van ZORA WERKT en VDAB Antwerpen beoogt. Samen worden actiedomeinen en acties vastgelegd in het actieplan. Hiermee worden drie centrale ambities beoogd:

  1. Meer mensen aan de slag
  2. Veerkrachtige ondernemingen in een toekomstbestendige arbeidsmarkt
  3. Sterkere loopbanen binnen een stimulerend leerklimaat

Een themagroep met afgevaardigden van het beheerscomité ZORA WERKT en medewerkers van de VDAB kwam voor een eerste maal samen eind juni 2021. In het najaar van 2021 gebeurde dit ook op medewerkersniveau, wat leidde tot de opstelling van concrete acties binnen de actiedomeinen welke opgenomen worden in de samenwerkingsovereenkomst. In de loop van 2022 zullen deze concrete acties nog verder uitgewerkt en afgestemd worden met het beleidsniveau van de participerende lokale besturen zodat de samenwerkingsovereenkomst nog in 2022 gefinaliseerd en bekrachtigd wordt.